Председателят на Финансовата комисия на Сената на САЩ - Чък

...
Председателят на Финансовата комисия на Сената на САЩ - Чък
Коментари Харесай

Спирането на работата на американското правителство ще забави преговорите с Китай

Председателят на Финансовата комисия на Сената на Съединени американски щати - Чък Грасли съобщи в сряда вечерта, че комерсиалните договаряния на администрацията на президента Тръмп могат да бъдат забавени вследствие на частичното прекъсване на активността на федералното държавното управление, което към този момент навлезе в 27-и си ден.

Предполагаемите дати за започване на търговски договаряния с Европа и Япония наподобяват застрашени заради забележителното понижаване на личния състав в офиса на Търговския представител, в Белия дом и в други основни офиси на Съединени американски щати, уточни републиканският сенатор Чък Грасли, представен от " Уолстрийт джърнъл ".

" Мисля, че тези договаряния ще бъдат забавени ", предизвести той, базирайки се по-конкретно на диалозите, които се чака да стартират с Европейския съюз и Япония.

Обсъждането в Конгреса на преразгледаната комерсиална договорка на президента Доналд Тръмп с Мексико и Канада (бившото съглашение НАФТА) също може да се забави, защото Международната комисия по търговията, която е натоварена с правенето на стопански отчет за договорката, остава затворена от началото на така наречен " шътдаун " (прекратяване на работата на голям брой звена на държавната администрация заради липса на финансиране). Конгресът не може да продължи напред с процедурата без този отчет, сподели Грасли.

Агенция Ройтерс пък цитира още веднъж сенатор Грасли да показва, че Търговският представител на Съединени американски щати Робърт Лайтизер не е забелязал прогрес във връзка с структурните въпроси по време на договарянията сред Съединени американски щати и Китай, извършени при започване на предходната седмица, които договаряния се чака да преминат на по-високо равнище в края на януари.

Чък Грасли, който се срещна в петък с Робърт Лайтизер, означи, че водещият търговски договарящ е коментирал позитивно покупките от Китай на американска соя, които бяха възобновени в скромни размери през предишния месец, откакто Вашингтон и Пекин се съгласиха на 90-дневно помирение в комерсиална война по време на срещата на двамата президенти Доналд Тръмп и Си Цзинпин, извършена при започване на декември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР