Председателят на Федералната комисия по комуникации Аджит Пей е убеден,

...
Председателят на Федералната комисия по комуникации Аджит Пей е убеден,
Коментари Харесай

Tехнологични компании в САЩ са против отмяната на закона за неутралност в мрежата

Председателят на Федералната комисия по връзки Аджит Пей е уверен, че законът от 2015 година е непотребен.

Още по тематиката
Компанията се надява на поддръжка от други компании и държавното управление за цялостното осъщестяване на самодейността

Компанията продължава да работи по програмата си Digital Workshop, която приготвя студенти и бизнесмени

Представители на софтуерни колоси като Фейсбук и Alphabet приканиха Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати да не реализира желанията си, посредством които цели да анулира закона за индиферентност на мрежата, оповестява Reuters. Според закона не се разрешава на доставчиците на интернет услуги да стопират достъпа на потребителите до несъмнено уеб наличие или да оферират платени " бързи линии ", познати и като " платена приоритизация ".

Реакции

От Интернет асоциацията оповестиха, че анулацията на ограниченията от 2015 година ще сътвори неустановеност на пазара и ще навреди на салдото, който е съдействал до реализирането на редица нововъведения. Представителите на Twitter, Snap, Amazon, Netflix, Microsoft и други конгломерати са безапелационни, че сходна смяна ще навреди на потребителите.

Едни от най–големите компании за даване на интернет услуги, измежду които са AT&T, Comcast Corp и Character Communications, упорстват Федералната комисия да анулира закона, признат преди 2 години от администрацията на президента Барак Обама. От фирмите дават обещание да не попречват потребителите за достъп до несъмнено онлайн наличие. Представители на Verizon считат, че настоящата регулация сега води до " неустановеност на пазара, ограничавания на нововъведенията и понижаване на вложенията ". Подобни мнения показаха и от Comcast и AT&T.

Позицията на Федералната комисия по връзки

През май Федералната комисия по връзки гласоподава с 2 на 1 гласа в интерес на предложенията на ръководителя на комисията Аджит Пей да се анулира предходното решение от мандата на Обама. Пей твърдо опонира закона от 2015 година и го дефинира като " непотребен ". Той счита, че вреди на вложенията на доставчиците и на отварянето на нови работни места. Въпреки тази позиция Пей се афишира за " отворен интернет ". Председателят на Федералната комисия по връзки ще се яви на чуване пред Сената във връзка предложенията си. От Интернет асоциацията в Съединени американски щати опровергаха думите на Пей, като оповестиха, че не са отчели спад в вложенията.

Дванайсет щатски прокурори се обърнаха към комисията (FCC) да не анулира поправките на Обама, аргументирайки се, че в противоположен случай свободният достъп до интернет на потребителите би могъл да се наруши. Представители на телекомуникационните конгломерати са се оповестили твърдо в поддръжка на " свободния интернет ", като акцентират, че няма да блокират никога легални уеб сайтове, даже и законът да не ги задължава. Малка част от фирмите не са толкоз безапелационни, защото считат, че платената приоритизация е нужна от време на време. Те визират най-вече случаи с даване на достъп до здравноосигурителна информация.

От американската Интернет асоциация оповестиха, че биха приветствали и въвеждането на различна смяна на закона за индиферентност на мрежата посредством законодателни дейности, които да подобрят закона, или посредством други правни способи, препоръчани от комисията. От асоциацията са уверени, че предлагането на Пей не предлага никаква " ясна опция ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР