Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Шарл Мишел призова за промяна в състава на Съвета за сигурност на ООН

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в прикани през днешния ден за промени в състава на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за сдържана европейска дипломация и за опция Европейски Съюз да бъде подготвен за разширение през 2030 година. Мишел приказва пред годишната конференция в Брюксел на посланиците на Европейски Съюз по света, съобщи Българска телеграфна агенция.

Близък изток

Решението на спора в Близкия изток не е в продължаването на ужаса, съобщи той. Колкото ситуацията се утежнява, толкоз повече се отдалечава опцията за реализиране на дълготраен мир, добави Мишел. По неговите думи решението е в мирни договаряния за обособяването на две страни на израелците и палестинците, и Европейски Съюз ще продължи да поддържа този метод. Готови сме да насърчим свикването на мирна конференция, уточни Мишел. Ако израелците и палестинците желаят да съжителстват спокойно, няма различен път, заключи той.

Организация на обединените нации

Организация на обединените нации поставя изключителни старания, само че се постановат промени поради злоупотребата с правото на несъгласие в Съвета за сигурност, сподели Мишел. Необходима е смяна в състава на Съвета за сигурност, това е единственият метод той още веднъж да проработи, добави ръководителят на Европейския съвет. 

Той посъветва посланиците да се въздържат от поучителния звук и арогантността. Според него дейностите на Европейски Съюз не би трябвало да водят до подозрения в лицемерие за реализиране на краткосрочни цели.

Разширяване на Европейски Съюз

По мотив разширението на Европейски Съюз Мишел означи, че през декември Европейският съвет следва да одобри политически решения. Не става дума единствено за желанието Европейски Съюз да бъде по-голям, това не би било задоволително, разясни той. Европа би трябвало да бъде по-мощна и с повече въздействие, настоя Мишел.

Мисля, че процесът на разширението би трябвало да следва личните заслуги на обособените страни. Има и геополитическо измерение, още повече след съветското нахлуване против Украйна. Необходим е по-постепенен развой, който да разреши на страните, договарящи за присъединение, по-бързо да усетят доближаването с Европейски Съюз. Оставам на мнение, че задачата ни следва да бъде от 2030 година тези страни да бъдат подготвени за присъединение, това ще подейства дисциплиниращо и на претендентите, и на Европейски Съюз, уточни ръководителят на Европейския съвет.

Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в съобщи, че най-важното за Европейски Съюз е единството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР