Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в петък, че

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в петък, че
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Русия трябва да бъде изключена от Съвета за сигурност

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи в петък, че Русия би трябвало да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , заяви ДПА.

" Когато непрекъснат член на Съвета за сигурност стартира непредизвикана и неоправдана война, война, която е наказана от Общото заседание, отстраняването на този член от Съвета за сигурност, съгласно мен, би трябвало да бъде автоматизирано ", сподели Мишел за войната на Русия на Украйна.

" Използването на правото на несъгласие би трябвало да бъде изключение, само че се трансформира, видяхме го, в предписание. Реформа е нужна и незабавна ", сподели Мишел, обръщайки се към Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Китай, Съединени американски щати, Франция, Англия и Русия - имат право на несъгласие върху резолюции.

Съветът за сигурност е най-мощният орган на Организация на обединените нации, защото неговите резолюции са наложителни за страните членки . Съгласно Устава на Организация на обединените нации Съветът за сигурност носи " главната отговорност за поддържането на интернационалния мир и сигурност ".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е упорствал Русия да загуби правото си на несъгласие, до момента в който води война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР