Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че не спи

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че не спи
Коментари Харесай

Шарл Мишел не спи спокойно след гафа в Анкара

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел показа, че не спи добре след неуместната обстановка, в която е бил подложен по време на срещата на високо ниво в в Анкара с турския президент Ердоган. Тогава се оказа, че за Мишел е планувано кресло до домакина, а за ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен няма стол в " кръга на договаряния ". Първата жена ръководител на Европейската комисия беше настанена на диван откакто сподели очевидно отрицание, че място за нея липсва.
" Не укривам, че от този момент не дремя добре нощем, тъй като тези подиуми не престават да изникват в съзнанието ми ", сподели Мишел в изявление за немския вестник " Ханделсблат " и добави, че в случай че можеше да върне времето обратно, би поправил нещата, съобщи Ройтерс.
Камерите уловиха изненадата на Фон дер Лайен, която направи жест на неприятна изненада, учудена, че Мишел сяда на единствения стол до турския президент Реджеп Тайип, написа Българска телеграфна агенция.
В изявлението за " Ханделсблат " белгиецът изразил страдание за държанието си, отбелязва ДПА. " Опасявах се, че в случай че отвръщам по какъвто и да било метод, това щеше да провокира доста по-сериозен случай ", сподели той. " Ако беше допустимо, щях да се върна обратно и да поправя случилото се. "
В друга тематика, която визира в изявлението, Мишел предвижда, че Европейски Съюз ще има статут на огромен производител на ваксини. По думите му съюзът може да се трансформира в един от най-големите международни производители на сходни препарати, а в случай че производството бъде ускорено, " евентуално може да се трансформира и в най-големия производител ".
Помолен да съпостави представянето на Европейски Съюз в пандемията с реакцията на Съединени американски щати, които съгласно мнозина са ефикасни в имунизацията против коронавирус, Мишел сподели, че би трябвало да се вземат поради " всички детайли " на битката против ковид. Той уточни, че Европа прави повече за обезвреждане на шока от рецесията като финансовата поддръжка за бизнеса и хората.
Реакцията на Европейския съюз във връзка с възобновяване от пандемията от КОВИД-19 е постоянна и не отстъпва по нищо на възстановителния проект на Съединени американски щати от 1,9 трилиона $, сподели Мишел и пред френския вестник " Еко ", представен от Ройтерс.
Миналото лято страните членки на Европейски Съюз се споразумяха за фонд за възобновяване в размер на 750 милиарда евро, само че защото държавните управления към момента показват подробните си проекти по какъв начин ще се харчат тези пари, в някои столици пораства разочарованието от бавния ритъм на изплащането на парите. Някои водачи, в това число френският президент Еманюел Макрон, сложиха въпроса дали не са нужни и нови тласъци, откакто континентът беше сполетян от втора, а в този момент и трета вълна на болестта, което стана причина за нови затваряния.
" Знам доста добре, че някои правят оценка (фонда) като непълен, правейки съпоставяне с американския проект за възобновяване. Аз не споделям това мнение ", сподели Мишел.
Той съобщи, че обособени страни членки вършат изключителни разноски още откогато здравната рецесия е почнала, а европейските обществени помощи са доста по-щедри от тези в Съединени американски щати. " Те ни разрешиха по-добре да поемем шока и ще допринесат и за възобновяване ", сподели той. " Събрани дружно, съм уверен, че всички тези детайли вършат европейския проект доста постоянен. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР