Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна тази сутрин

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна тази сутрин
Коментари Харесай

Мишел-Хоти: Спешно е необходим напредък в диалога Белград-Прищина

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна тази заран с косовския министър председател Авдулах Хоти, за който това е първото публично посещаване в Брюксел и Европейски Съюз, оповестява МИА.
Възобновяването на разговора за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина е била съществена тематика на диалога, само че е разискван също по този начин и напредъка на Косово към Европейски Съюз, от който зависи " доверието в уговорката " на двете страни.
“Изтъкната беше незабавната нужда от прогрес в разговора сред Белград и Прищина. Неотдавнашното назначение на специфичния представител на Европейски Съюз Мирослав Лайчак за разговора илюстрира фокуса на Европейски Съюз върху този разговор, чието рестартиране в този момент е планувано за юли 2020 година в Брюксел “, оповестиха от кабинета на Мишел.
Обвинението на Хагския арбитражен съд против Хашим Тачи също беше разисквано на срещата, само че Европейски Съюз отхвърли коментар. Той единствено уточни нуждата процесът да протече без значение, без външно въздействие.
Вижте още:
Хага попречи на Тачи да стигне до Белия дом. Какво следва за Сърбия и Косово?
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР