Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона
Коментари Харесай

Шарл Мишел призова Путин незабавно да освободи Навални

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона в петък на съветския президент Владимир Путин и го прикани да освободи опозиционния политик Алексей Навални. Той изиска и следствие на отравянето, оповестява " Ройтерс ".

44-годишният съветски опозиционер бе арестуван на летище " Шереметиево " в Москва по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с " Новичок ", само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова, съобщи News.bg.

" В днешния ми диалог с президента Путин още веднъж заявих, че Европейски Съюз е единен в своето наказание на задържането на Алексей Навални и приканва за незабавното му освобождение ", разяснява Мишел, който ръководи срещите на върха на Европейски Съюз. " Русия би трябвало незабавно да пристъпи към цялостно и транспарантно следствие на атентата против него ", уточни той. " Председателят на Европейския съвет осведоми президента Путин за дълбоката угриженост в Европейски Съюз и държавите-членки по отношение на последните събития ", съобщи кабинетът на Мишел в публично изказване на Европейски Съюз.

Кремъл съобщи, че националните митинги, планувани за събота, призоваващи за освобождението на Навални, са противозаконни и се предизвикват от хора, които са избрани като провокатори. Очаква се външните министри на Европейски Съюз да обсъдят повече стопански наказания против съветски лица в понеделник в Брюксел. Законодателите на Европейски Съюз одобриха резолюция, призоваваща блокът да спре завършването на газопровода " Северен поток 2 ", който ще води съветския природен газ в Европа, като отговор на ареста на Навални.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР