Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона
Коментари Харесай

Шарл Мишел се обади на Путин: Навални незабавно да се освободи

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се обади по телефона в петък на съветския президент Владимир Путин да освободи опозиционния политик Алексей Навални и изиска , оповестява " Ройтерс ".

44-годишният съветски опозиционер бе по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца. Германия твърди, че , само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова.

" В днешния ми диалог с президента Путин още веднъж заявих, че Европейски Съюз е единен в своето наказание на задържането на Алексей Навални и приканва за незабавното му освобождение ", разяснява Мишел, който ръководи срещите на върха на Европейски Съюз.

" Русия би трябвало незабавно да пристъпи към цялостно и транспарантно следствие на атентата против него. "
 Русия задържа съветници на Навални
Русия задържа съветници на Навални

Съюзниците на Навални възнамеряват демонстрации в събота

" Председателят на Европейския съвет осведоми президента Путин за дълбоката угриженост в Европейски Съюз и държавите-членки по отношение на последните събития ", съобщи кабинетът на Мишел в публично изказване на Европейски Съюз.

Кремъл съобщи, че националните митинги, планувани за събота , призоваващи за освобождението на Навални, са противозаконни и се предизвикват от хора, които са избрани като провокатори.

Очаква се външните министри на Европейски Съюз да обсъдят повече стопански наказания против съветски лица в понеделник в Брюксел.

, призоваваща блокът да спре завършването на газопровода " Северен поток 2 ", който ще води съветския природен газ в Европа, като отговор на ареста на Навални.
 Екологичен потенциал изиска налагане на наказания на Русия за Навални и прекъсване на
Екологичен потенциал изиска налагане на наказания на Русия за Навални и прекъсване на " Северен поток 2 "

Евродепутатите одобриха резолюция с 581 гласа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР