Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че се отказва

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че се отказва
Коментари Харесай

Шарл Мишел се отказа от участие в евровота, остава начело на Европейския съвет

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че се отхвърля от присъединяване в изборите за евродепутати през юни и ще остане на настоящия си пост до края на мандата през ноември. Това оповестиха белгийски медии.

Мишел декларира, че е наскърбен и сюрпризиран от реакциите на решението му да поведе листата на своята партия " Реформаторско придвижване " за изборите за Европейски парламент. " Не бих желал несъгласията да ни отклоняват от същината и да се отразяват на ръководената от мен институция ", прибавя той.

В началото на месеца Мишел заяви, че планува да подаде оставка в навечерието на полагането на клетва от новоизбраните евродепутати през юли. Това откри опцията управлението на Европейския съвет да бъде поето краткотрайно от страната, председателстваща Съвета на Европейски Съюз.

БТАВ тази част на годината ръководител ще бъде Унгария, което означаваше, че Европейският съвет може да бъде управляван от премиера Виктор Орбан, останал в изолираност в Европейски Съюз по въпросите за върховенството на закона и поддръжката за Украйна. Мишел бе изразил очакване, че Европейският съвет ще съумее да избере в точния момент негов правоприемник, с цел да не се постанова Орбан да застава отпред на институцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР