Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова 27-те страни членки

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова 27-те страни членки
Коментари Харесай

Председателят на ЕС настоява за ускорено приемане на санкции срещу Беларус |

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани 27-те страни членки да ускорят приемане на наказания против Беларус в миг, в който Кипър блокира сходни наказателни ограничения, съобщи Франс прес.

" Политическото гонене в Беларус, което включва задържане по политически аргументи и изпращане в наложително заточение на опозиционери, би трябвало да престане. Призовавам да се форсира процесът по приемане на наказания ", акцентира Шарл Мишел в Туитър.

" Беларуските управляващи би трябвало да освободят политическите пандизчии и да оставят своите жители да упражняват правото си на независимост на словото и на събирането ", добави той.

Според европейски източници през днешния ден Кипър е декларирал, че не може към момента да даде единодушието си за наказания против Беларус. Никозия твърди, че първо би трябвало да бъдат подхванати сходни ограничения против Турция в рецесията в Централното Средиземноморие.

В Европейския парламент фракцията " Прогресивен алианс на социалистите и демократите " пък предложи лидерките на беларуските митинги Светлана Тихановска, Мария Колесникова и Вероника Цепкало за премията на Екологичен потенциал за независимост на мисълта на името на Андрей Сахаров, съобщи ТАСС.

Краткият лист на номинираните за оценката ще бъде оповестен през октомври, а спечелилите ще бъдат огласени през ноември на сесията на Екологичен потенциал.

От своя страна Съединени американски щати показаха своето безпокойствие от похищението на представители на беларуската съпротива, съобщи ТАСС, като цитира говорителката на Белия дом Кейли Маккенани.

" Съединени американски щати са извънредно обезпокоени от продължаващите нарушавания на човешките права след изборите в Беларус, от известията за отвличания или за принудително изпъждане на опозиционни деятели ", съобщи Маккенани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР