Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи да се създаде

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи да се създаде
Коментари Харесай

Обмислят създаването на международен договор за пандемия

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи да се сътвори „ интернационален контракт за “ за попречване на бъдещи огнища на световни заболявания и по-добра съгласуваност на международната реакция, написа европейската редакция на Politico.
По време на Парижкия кротичък конгрес на 12 ноември, където той се срещна в коридорите с френския президент Еманюел Макрон и други висши водачи, Мишел сподели, че нов световен контракт ще покаже, че водачите са научили уроци от актуалната пандемия на , съобщи организация Фокус.
 България е във война с Ковид-19. А кабинетът на Борисов харчи милиард за военни кораби България е във война с Ковид-19. А кабинетът на Борисов харчи милиард за военни кораби
Сделката, която българското държавното управление подписа с немската компания Lürssen за закупване на два нови военни патрулни кораба,...
„ Точно в този момент излязох с концепцията, която ще повторя тук, че може би би трябвало да отидем по-далеч и да се поучим от тази поразителна пандемия. Имаме потребност от интернационален контракт за пандемия, с цел да имаме по-силен интернационален ангажимент да ги предотвратим “, сподели Мишел. „ Смятаме, че е належащо и по този начин, че в случай че се появят, да можем да реагираме по-бързо и по-координирано, с цел да сме сигурни, че има здравно съоръжение, където е належащо, и да обменяме информация, тъй че да сме сигурни, че пазиме по-добре нашите жители “.
Високопоставен чиновник на Европейски Съюз съобщи, че концепцията на Мишел е за контракт, основан по модел на Рамковата спогодба за надзор на тютюна, който е бил договарян под егидата на Световната здравна организация и е влезнал в действие през 2005 година със 168 страни, в това число Европейски Съюз.
Той съобщи, че явно ще отнеме време за договаряния и реализиране на съглашение за пандемично съглашение и че неговото развиване би трябвало да включва присъединяване на организации на Организация на обединените нации, както и на групи от гражданското общество и други неправителствени организации. „ Настоящата пандемия сигурно няма да бъде последната “, сподели Мишел, добавяйки: „ Конвенция от този темперамент би трябвало да преследва доста ясни и точни цели: да се оправи с нещастието на пандемия по теоретичен и ефикасен метод, в границите на доста интернационално съдействие “.
Теоретично подобен контракт може да се оправи с редица въпроси, в това число някои от комплицираните провокации, с които политическите водачи към момента се сблъскват по отношение на справедливото систематизиране на имунизацията в подтекста на световна пандемия.
 Англия се пробва да редуцира карантинния интервал за пътуващите Англия се пробва да редуцира карантинния интервал за пътуващите
Правителството на Обединеното кралство работи по редуциране на настоящия карантинен интервал за хората, идващи в страната, съобщи в пет...
В страничната среща, координирана от Макрон, бяха още президентът на Сенегал Маки Сал и Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд. Германският канцлер Ангела Меркел и ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен участваха посредством видеоконференция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР