Председателят на Европейския съвет съобщи, че предлага отпускането на средства

...
Председателят на Европейския съвет съобщи, че предлага отпускането на средства
Коментари Харесай

Европейският съвет ще обсъди обвързването на европейския бюджет с върховенството на закона

Председателят на Европейския съвет заяви, че предлага отпущането на средства от идващия бюджет на Европейски Съюз да бъде обвързано със положението на върховенството на закона. Въпросът ще бъде разискван на съвещанието на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз идната седмица.

Той посочи, че решенията за прекъсване или ограничение на заплащането на бюджетни средства за страните от Европейски Съюз с проблеми в тази област следва да се взимат с квалифицирано болшинство от Съвета на Европейски Съюз и с оценката на Европейската счете палата и Европейската комисия.

Няма да си затваряме очите, това е главен въпрос за бъдещето на Европейски Съюз, наедно със свободата на медиите, сподели той на конференция, представен от Българска телеграфна агенция.

Мишел заяви, че предлага да се насочи финансиране към планове, свързани със законността, медийно многообразие и битката с дезинформацията.

Председателят на Европейския съвет предлага бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година да бъде 1,074 трилиона евро с фонд от 750 милиарда евро за икономическо възобновяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР