Председателят на Европейския съвет и Доналд Туск твърди в интервю

...
Председателят на Европейския съвет и Доналд Туск твърди в интервю
Коментари Харесай

Доналд Туск: Има 20-30% вероятност Брекзит да бъде спрян

Председателят на Европейския съвет и Доналд Туск твърди в изявление за испанския в. "Вангуардия ", че към момента има възможност сред 20 и 30 % Брекзитът да бъде спрян.

Днес шансът ни да няма Брекзит е от 20 до 30 %, а това не е малко, показва Тунск.

С всеки минал месец става все по-ясно, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще се разграничава от това, което са си представяли неговите основатели.

Срокът за Брекзита изтича през октомври, само че аз ще упорствам да се постановат ограничавания във времето за решението на Англия. Когато става дума за Брекзит, няма за къде да се бърза.

Никога няма да има Съединени щати на Европа по сходство на Съединени американски щати, добави Туск.

Безспорно ерата на оптимистичните илюзии завърши. За поляците е изключително мъчително, защото от дълго време мечтаехме да влезем в Европейския съюз, показва Туск, който е и някогашен полски министър председател.

След 2004 година мнозина имаха вяра в един благополучен завършек на историята. От политическа позиция Западът би трябвало да значи завършек на борбите, които постоянно са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с трагични провокации, само че аз не съм суеверен, показва ръководителят на Европейски Съюз в отговор на въпроса дали Европа не е хвърлила ръкавица на Европа, откакто враговете й стават все по-силни, а в това време тя е все по-разединена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР