Председателят на Европейския съвет е отхвърлил предоговарянето на сделката за

...
Председателят на Европейския съвет е отхвърлил предоговарянето на сделката за
Коментари Харесай

Туск отхвърли предоговаряне сделката с Великобритания

Председателят на Европейския съвет е отхвърлил предоговарянето на договорката за Брекзит на Тереза Май и противоречивия въпрос за ирландската граница на срещата на върха в Брюксел по-късно тази седмица.
Доналд Туск съобщи, че водачите ще обсъдят съглашението на среща и, че водачите са „ подготвени да обсъдят по какъв начин да улеснят ратификацията на Обединеното кралство “,пише още Independent.

Но той предизвести, че блокът ще употребява срещата, с цел да разиска неналичието на договорка „ защото времето изтече “.

Неговите мнения бяха направени откакто Тереза Мей съобщи, че ще се върне в Брюксел, с цел да потърси спомагателни отстъпки от Европейски Съюз след извънредно отрицателно приемане на договорката й от депутатите.

Европейската комисия и няколко основни държави-членки също отхвърлиха смяната на противоречивото съглашение за отдръпване.

„ Реших да свикам Европейския съвет в четвъртък поради Брекзит. Ние няма да предоговаряме договорката, само че сме подготвени да обсъдим по какъв начин да улесним ратификацията от Англия. Докато времето изтича, ще обсъдим и нашата подготвеност за сюжети без договорка “, съобщи Туск.

Говорител на Европейската комисия съобщи: „ Имаме съглашение на масата, утвърдено от Европейския съвет на 25 ноември. Както сподели ръководителя Юнкер, тази договорка е най-хубавата и единствена допустима договорка “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР