Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред Европейския парламент,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред Европейския парламент,
Коментари Харесай

Туск: Отлагането на Brexit зависи от решението на британските депутати

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи пред Европейския парламент, че се съветва с евролидерите по какъв начин да отговорят на молбата на Англия за отсрочване на Brexit, написа " Гардиън ".
Споразумението с Англия е въз основата на контрактуваното с някогашния министър председател Тереза Мей, разгласи Туск, само че добави, че измененията се отнасят за протокола за Северна Ирландия и Ирландия.
Решението на премиера Борис Джонсън да одобри митнически инспекции нахлуване в Северна Ирландия ни разрешава да избегнем гранични инспекции сред Ирландия и Северна Ирландия, подсигурява целостта на единния пазар, изясни той.
" Ревизираното съглашение е допустимо и задоволително за Европейски Съюз, тъй като: първо, има поддръжката на Ирландия; второ, има поддръжката на Европейската комисия, като се подсигурява, че всички наши задания на договарянията са изпълнени и трето, тъй като заобикаля безреден Brexit без договорка ", продължи той.
" Ситуацията е много комплицирана след събитията през уикенда във Англия и английската молба за отсрочване на Brexit. Консултирам се с водачите по какъв начин да реагираме и ще решим през идващите дни.
Очевидно е, че резултатът от тези съвещания доста ще зависи от това, което реши английският парламент или това, което не успее да реши. Трябва да бъдем подготвени за всеки сюжет ", означи Туск.
" Но едно нещо би трябвало да бъде ясно, както споделих на премиера Джонсън в събота, Brexit без договорка в никакъв случай няма да бъде наше решение ", безапелационен ръководителят на Европейския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР