Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че лидерите на

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че лидерите на
Коментари Харесай

Туск: Кратко отлагане на Brexit е възможно, ако депутатите одобрят сделката

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че водачите на Европейски Съюз могат да одобрят малко отсрочване на Brexit, в случай че английските депутати най-сетне одобрят договорката за отдръпване, която два пъти отхвърлиха. Това оповестява AFP, представена от " Фокус ".
„ След консултациите, които организирах през последните дни, смятам, че ще бъде допустимо малко удължение, само че то ще зависи от позитивно гласоподаване на съглашението за отдръпване в Камарата на общините “, съобщи Туск пред кореспонденти.
По-рано през днешния ден Англия публично изиска отсрочване на Brexit до 30 юни. Премиерът Тереза Мей сподели, че е писала на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да го осведоми, че Англия желае удължение на член 50 за интервала до 30 юни.
" Не желая дълго удължение ", съобщи тя, предупреждавайки английския парламент, че дългото закъснение ще значи, че Англия ще би трябвало да организира Европейски парламентарни избори в края на май. " Идеята, че 3 години след гласуването за овакантяване на Европейски Съюз желаеме от хората в тази страна да избират нови депутати за европарламента е имам вяра, неприемлива ", съобщи Мей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР