Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че изпратеното до

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че изпратеното до
Коментари Харесай

Писмото на Борис Джонсън не дава отговори

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че изпратеното до него писмо от английския министър председател Борис Джонсън не включва никакви " реалистични други възможности " на противоречивия защитен механизъм за ирландската граница, съобщи " Ройтерс ".

" Предпазният механизъм е гаранция против появяването на физическа граница на остров Ирландия, до момента в който не бъде открита подобаваща опция ", написа Туск в Туитър. Постът му бе в отговор на изпратеното през вчерашния ден до него писмо от Джонсън, в което се предлага Европейски Съюз да се съгласи механизмът да отпадне.

" Тези, които са срещу защитния механизъм и не оферират реалистични други възможности, в действителност поддържат връщането на границата. Дори и да не го признават ", добави ръководителят на Европейския съвет. Говорителка на Европейската комисия съобщи, че защитният механизъм е единственото средство, посочено и от Лондон, и от съюза, посредством което да бъде избегнато връщането на граничните инспекции на остров Ирландия след Брекзит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР