Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Брекзит е

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че Брекзит е
Коментари Харесай

Доналд Туск ще посредничи за избора на председател на ЕК

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Брекзит е бил фактор за болшинството от гласоподавателите, предпочели проевропейските партии. Именно Туск ще бъде медиатор в договарянията сред европейските водачи за избора на бъдещия ръководител на Европейска комисия. Обсъждането на съответни кандидатури се чака да се случи на идната среща на върха на Европейски Съюз, която ще се състои на 20 и 21 юни.

По-рано през вчерашния ден в коридорите след срещата Би Би Си заяви за зародили различия сред Ангела Меркел и Еманюел Макрон.

След диалозите Меркел съобщи, че поддържа Манфред Вебер, само че “останалите поддържат своя претендент, което е явно ”.

В същото време Макрон съобщи, че не желае да приказва за съответни имена, само че заемащите най-отговорните позиции в Европейски Съюз „ би трябвало да са мъже и дами, които са способени, изобретателни и харизматични “.

Агенция Франс Прес заяви, че са били разисквани няколко съответни кандидатури, с изключение на тази на Манфред Вебер. Сред тях са основният договарящ по Брекзит Мишел Барние, който е французин, датската демократична депутатка Маргрете Вестагер и холандският левоцентристки претендент Франс Тимерманс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР