Председателят на Европейския съвет Доналд Туск участва в проевропейска демонстрацията

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск участва в проевропейска демонстрацията
Коментари Харесай

Хиляди поляци излязоха на проевропейски митинг във Варшава

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск взе участие в проевропейска демонстрацията на опозицията във Варшава, призовавайки сънародниците си поляци да гласоподават срещу ръководещата евроскептична консервативна партия на изборите за Европейски парламент този месец. Това оповестява AFP, представена от БГНЕС.
" Нямате избор. Не можете да оставите бъдещето на нашите деца и внуци в техните ръце ", сподели Туск, визирайки дясната партия „ Закон и правдивост “. " Нашите деца и внуци в никакъв случай не биха ни дали прошка. Продължете напред към успеха ", добави той под бурните овации на участващите в митинга, проведен от опозиционната Европейска коалиция.
Запознати настояват, че Туск обмисля политическо завръщане вкъщи, откакто мандатът му като ръководител на Европейския съвет завърши през ноември. Без да го загатва по име, Туск съпостави противника си и водач на „ Закон и правдивост “ Ярослав Качински с аятолах.
От своя страна Качински употребява предизборната акция в южния град Краков, с цел да съобщи, че политическата партия на Туск няма доверието на хората, тъй като не е спазила обещанието, направено преди присъединението на Полша към Европейски Съюз, да пази постоянно полските ползи. Качински цитира образци, свързани с стопанската система, обичайните полезности и полско-американските връзки, с цел да потвърди своята позиция.
Между 7000 и 45 000 души са минали през центъра на Варшава със знамената на Полша и Европейски Съюз съгласно данните на полицията и кметството. Участниците скандираха „ Ние ще спечелим “ и „ Свобода, тъждество, народна власт “, като издигнаха знаци с лозунги като „ Искаме Европа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР