Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова в Пекин Китай,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова в Пекин Китай,
Коментари Харесай

ЕС призова Китай, Русия и САЩ да не започват търговски войни и да избегнат хаоса

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани в Пекин Китай , Русия и Съединени американски щати да не стартират търговски войни и прикани трите страни да извършат промени в Световната комерсиална организация, оповестиха международните организации. Туск прикани за отбягване на хаоса и прикани Русия и Съединени американски щати да не унищожават световния ред, а да спомагат за неговото реформиране.

" Все още има време да бъдат избегнати спора и хаоса ", съобщи Туск на конференция с китайския министър председател Ли Къцян. Той напомни, че в предишното комерсиалните войни доста постоянно са ескалирали до открити спорове.

Туск, както и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са в Пекин за годишната среща на върха сред Европейски Съюз и Китай.

" Всички си даваме сметка, че международната архитектура е в развой на смяна пред нашите очи ", сподели Туск и напомни, че " светът, който ние построихме в продължение на десетилетия донесе на Европа мир, развиване на Китай и завършек на Студената война ".

 Доналд Туск Китай Guliver/Getty Images-->
" Общо обвързване е на Европа и на Китай , само че също и на Америка и на Русия да не унищожават този международен ред, а по-скоро да го подобрят, да не се впускат в търговски войни, които доведоха до открити спорове толкоз постоянно в нашата история ", сподели Туск.

" Ето за какво приканвам нашите китайски домакини, само че също и президентите Тръмп и Путин да стартират взаимно един развой на цялостна промяна на СТО ", сподели Туск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР