Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова днес Зелените да

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова днес Зелените да
Коментари Харесай

Туск се застъпи за Зелените пред евродепутатите

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани през днешния ден Зелените да не бъдат оставяни в съпротива, а да бъдат включени в разискването на решенията на ръководещата коалиция и при разпределянето на длъжностите. Той насочи този апел в Европейския парламент, където регистрира работата по излъчването на идващите ръководители на институциите на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Напълно съм уверен, че съдействието със Зелените ще бъде освен от изгода за обединението, а и за Европа. Надявам се препоръчаната за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да послуша рекомендацията ми. В доста страни Зелените показват вярата и свободата, добави Туск.

Той означи, че за първи път с решенията на Европейския съвет по-рано тази седмица две дами се предлага да застанат отпред на институциите на Европейски Съюз. По неговите думи това е доста позитивна смяна. Надявам се това да насърчи доста девойки и дами да се борят за убежденията си, добави Туск. Той прикани Екологичен потенциал за взаимно почитание и съдействие в идното гласоподаване на предложенията на Европейския съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР