Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова британските избиратели да

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова британските избиратели да
Коментари Харесай

Туск: Брекзит е краят на Британската империя, Русия е стратегически проблем

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани английските гласоподаватели да не се отхвърлят от прекъсването на Брекзит , оповестява БиБиСи.

Тъй като предизборната акция се разраства преди английските избори през идващия месец, той предизвести, че излизането от Европейски Съюз ще трансформира Англия във вторичен състезател на международната сцена.

В тирада в Колежа на Европа в белгийския град Брюж той съобщи, че Брекзит евентуално ще означи " същинския завършек на Британската империя ".
 Джонсън решен да докара до край Брекзит
Джонсън решен да докара до край Брекзит

Противното би означавало неустановеност

Брекзит е илюзия за тези " копнеещи по Империя ". Туск е прям критик на Брекзит , който един път предизвести, че подкрепящите акцията за овакантяване, като Борис Джонсън заслужават " особено място в пъкъла ", написа " Файненшъл таймс ".

" Неведнъж съм чувал от Brexiters, че желаят да изоставен Европейски Съюз, за ​​да трансфорат Обединеното кралство още веднъж в международно. Реалността е тъкмо противоположната. "

Туск, който управлява срещи на върха на Европейски Съюз през последните пет години, съобщи, че водачи от целия свят, в това число от Индия, Канада и Южна Африка , са споделили с него убеждението си, че с това си деяние Обединеното кралство в действителност ще се трансформира в " новобранец , вторичен състезател, до момента в който главното полесражение ще бъде окупирано от Китай, Съединени американски щати и Европейския съюз ".

" Днес просто е късно да импийчнем Доналд, най-малко европейският ", изяснява той.
 Европа е в безспорен крах, Китай и Индия са във напредък, а Съединени американски щати е някъде сред тях
Европа е в безспорен крах, Китай и Индия са във напредък, а Съединени американски щати е някъде сред тях

Брекзит и Импийчмънт заслепяват западните общества за по-широката картина

Отбелязвайки многократното закъснение на датата за овакантяване на Англия, Туск прикани съперниците на Брекзит да не се отхвърлят. Останалите партии във Англия настояват, че общите избори на 12 декември са последният късмет, Англия да не напусне Европейски Съюз .

Мнозина в Брюксел чакат неговият правоприемник в Шарл Мишел да предприеме доста друг метод .

Мишел , някогашен министър-председател на Белгия, постоянно показва разочарованието си, по какъв начин Брекзит господства срещите на върха на водачите на Европейски Съюз . Той натъртва на упоритостите на Европа без Обединеното кралство и демонстрира прекомерно малко от желанието на Туск, Англия да промени решението си и да се върне.

Междувременно Обединеното кралство съобщи, че няма да дефинира претендент за идната Европейска комисия , като изяснява, че английският закон гласи, че министър председателят няма право на интернационалните назначения по време на избирателен интервал .

Тим Бароу, посланикът на Обединеното кралство в Европейски Съюз , осведоми Брюксел с писмо в сряда, че няма да бъде изпратен претендент . Длъжностни лица и дипломати от Европейски Съюз чакаха английския ход и разяснява, че 27-те държави-членки могат да гласоподават за нова комисия и без Обединеното кралство .
 Доналд Туск гласен за ръководител на Европейската национална партия
Доналд Туск гласен за ръководител на Европейската национална партия

Туск е ръководител на Европейския съвет от 2014 година

Представител на държавното управление на Обединеното кралство съобщи: " Писали сме до Европейски Съюз, с цел да потвърдим, че предизборните инструкции показват, че Англия не би трябвало да прави номинации за интернационалните назначения през този интервал. "

Туск употребява речта си с цел да предизвести и други ръководители на Европейски Съюз , по-специално Еманюел Макрон, който той дефинира като " нашата вяра за бъдещето ".

Той нападна решението на френския президент предишния месец да блокира започването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз със Северна Македония и Албания , като съобщи, че това ще подкопае визията на " за в действителност суверенна Европа ".
 Германия не вижда друга опция за Западните Балкани - те принадлежат към Европейски Съюз
Германия не вижда друга опция за Западните Балкани - те принадлежат към Европейски Съюз

" Една от мощните страни на Европейски Съюз е, че преодоляваме даже най-трудните проблеми "

" Няма да има суверенна Европа без постоянни Балкани, интегрирани с останалата част на континента , и не е нужно да си историк, с цел да схванеш това ", изяснява Туск.

Той показа и своите опасения по отношение на опита за доближаване на Макрон с Русия .

" Президентът Макрон споделя, че споделя същите възгледи по този въпрос като Виктор Орбан и че се надява, че Орбан ще помогне да убеди поляците да трансформират позицията си във връзка с Русия. Може би, само че не и аз, Еманюел . "

В тирада, изпълнена с предизвестия за опасността, която съставлява Москва , Туск съобщи, че по време на мандата си е трябвало неведнъж да припомня на водачите , че " Русия не е наш стратегически сътрудник, а наш стратегически проблем ".
 Визията на Макрон за Русия е в Европа, само че Путин има други хрумвания
Визията на Макрон за Русия е в Европа, само че Путин има други хрумвания

Имаме право да не бъдем откровени врагове с враговете на приятелите си?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР