Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че си мечтае

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че си мечтае
Коментари Харесай

Туск мечтае за отмяна на Брекзит, обнадежден за бъдещето на ЕС от изборите в България

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че си мечтае Англия да не напуща Европейския съюз. Той разгласи очакванията си преди срещата на върха в Брюксел. 

Посланието му повтори част от текста на " Imagine " на Джон Ленън. 

" Мои английски другари ме питат дали Брекзит може да бъде анулиран и дали мога да си показва излаз, в който Англия остава в Европейски Съюз. Аз им споделих, че Европейският съюз е издигнат върху фантазии, които са изглеждали невъзможни за реализиране, тъй че кой знае. Можете да ме наречете идеалист, само че не съм единственият ", сподели той, цитирайки с последното изречение текста на песента. 

Туск акцентира, че в никакъв случай не е бил толкоз убеден, че нещата в Европейски Съюз вървят в вярна посока, като оптимизмът му за бъдещето на Съюза бил подсилен от резултатите от изборите в България, Холандия, Австрия и Франция.

Председателят на Европейския съвет акцентира, че икономиката в Европейски Съюз бележи растеж във всички страни членки, безработицата понижава, реализирано е съглашение по задълженията на Гърция, побеждават проевропейски водачи, а съперниците им губят почва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР