Председателят на Европейския съвет Доналд Туск насочи вниманието си от

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск насочи вниманието си от
Коментари Харесай

След архитектите на Брекзит Туск погна Румъния

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск насочи вниманието си от Брекзит към румънското държавно управление, оповестява " Политико ".

Ден откакто Туск вбеси някои английски политици , ръководителят на Европейския съвет го направи още веднъж, само че този път с румънски политици.

Туск употребява " Туитър " след среща с румънския министър председател Виорика Дънчила. Бившият полски министър председател осъди опитите на румънските управляващи да прокарат закони, които съгласно опозицията ще подкопаят върховенството на закона.
 Снимка 405281
Източник:

" Може би съм демодиран, само че аз към момента имам вяра, че съдиите, а не политиците, вземат решение кой е отговорен и кой е почтен ", написа той в обществената мрежа след срещата. Той написа същия коментар и на румънски език.

Туск явно има поради планувано изключително разпореждане, което ще даде на някои хора, в това число политици, правото на евентуален още един развой на основата на различия по отношение на по какъв начин съдиите в най-висшата апелативна инстанция са назначени през 2014 година

Опозицията се тормози, че ръководещата Социалдемократическа партия се пробва да помогне на политици, които са наказани за корупция и други закононарушения.

Румъния сега е ротационен ръководител на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР