Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази категоричното си несъгласие

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази категоричното си несъгласие
Коментари Харесай

Доналд Туск: Авторитаризмът, а не либерализмът е отживелица

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази безапелационното си противоречие с изказванието на съветския президент Владимир Путин, че прогресивните хрумвания на западните демокрации са отживялост, съобщи Франс прес.

В изявление, оповестено през днешния ден във в. "Файненшъл таймс ", Путин съобщи, че демократичните полезности са отживялост. Прогресистите "вече не могат да постановат на хората какво да вършат, както опитваха да вършат през последните десетилетия ", съобщи съветският президент пред английския стопански ежедневник в миг, когато популистите в Европа и Съединени американски щати са във напредък.

"Тази прогресивна концепция допуска, че нищо не може да се направи. Че мигрантите могат да убиват, грабят и изнасилват изцяло безнаказано, тъй като правата им се пазят ", означи Путин. Той акцентира, че тази концепция е отживялост и влиза в спор с ползите на огромното болшинство от популацията.

Путин насочи рецензии към решението на немския канцлер Ангела Меркел да отвори границите на страната си за един милион бежанци, определяйки го като съществена неточност. В същото време той похвали политиката на затваряне на границите пред незаконните имигранти, водена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Председателят на Европейския съвет съобщи иронично, че единствено безсънието, дължащо се на промяната на часовите пояси, му е разрешило да прочете цялото изявление. "Трябва да кажа, че съм изцяло несъгласен с аргумента, съгласно който либерализмът е отживялост. Като европейци, ние пазиме твърдо и недвусмислено демократичната народна власт ", съобщи някогашният полски министър председател на конференция в японския град Осака, където се организира срещата на високо ниво на Г-20.

"Който споделя, че демократичната народна власт е отживялост, споделя с това, че свободите са отживялост, че правовата страна е отживялост и че човешките права са отживялост ", акцентира Туск. "Според европейците обаче става дума за съществени и непреходни полезности ", означи ръководителят на Европейския съвет. Той дефинира като отживялост авторитаризма, култа към личността и закона на олигарсите, въпреки да призна, че от време на време те може да наподобяват ефикасни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР