Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненадващо допусна, че има

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненадващо допусна, че има
Коментари Харесай

Туск допуска вероятност Великобритания да остане в ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненадващо позволи, че има 20-30 % възможност Англия в последна сметка да остане в Европейски Съюз, защото британците са почнали същинския спор дали да останат или да изоставен идва след референдума за Брекзит от 2016 година, съобщи Ройтерс.
В изявление за полския в. " Газета виборча " Туск предложи да се провежда нов референдум за Брекзит и посочи, че през 1975 година Англия е гласувала на референдум дали да остане в Европейски Съюз, към който се е била включила две години по-рано, съобщи Българска телеграфна агенция. Щом през 2016 година е било допустимо да се промени решението от 1975 година, би трябвало да е допустимо да се провежда втори референдум за Брекзит, счита той
" Същинският спор за последствията от Брекзит стартира не преди или по време на акцията на референдума, а след гласуването. Днес резултатите евентуално биха изглеждали иначе. Парадоксално точно Брекзит задейства проевропейско придвижване във Англия. Днес вероятността да няма Брекзит е 20-30 %. Това е много ", декларира Туск.
Допитванията през последните шест месеца демонстрират преориентиране към лека преднина на поддръжниците на оставането на Англия в Европейски Съюз, само че анализаторите считат, че резултатът от един нов референдум би бил прекомерно нерешителен за прогнозиране, отбелязва Ройтерс.
На 23 май Англия ще взе участие в изборите за Европейски парламент, откакто Брекзит бе отсрочен до 31 октомври. За някои този избор може да изиграе ролята на нов референдум за Брекзит и е допустимо изборните резултати да оказват помощ да се блокира излизането на страната от Европейски Съюз или да го ускорят, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР