Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил да се

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил да се
Коментари Харесай

Туск предложил левоцентристите да получат председателския пост на ЕК

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил да се даде поста на ръководител на Европейската комисия на левоцентристкия политически блок, съобщи Ройтерс, като се базира на немски консултант в Европейския парламент, участвал на диалози по тематиката, състояли се през днешния ден.

Туск, който по-късно през днешния ден ще управлява изключителното съвещание на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени водещите постове в блока, се е срещнал с ръководителите на другите групи в Екологичен потенциал. Той е предложил още европейските десноцентристи да вземат постовете на висш представител на Европейски Съюз за външната политика и на началник на Екологичен потенциал, споделя немският консултант в Екологичен потенциал Тобиас Тойшер. Туск е предложил още центристкият алианс, който включва и партията на френския президент Еманюел Макрон, да получи председателския пост на Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не е ставало дума за претендент за началник на Европейската централна банка, споделя немският представител.

Според евродепутати Туск е загатнал имена през днешния ден за заемане на управителните постове в Европейски Съюз, в това число и име на социалдемократ за ръководител на Европейската комисия, съобщи ДПА. Агенцията обаче не показва съответни имена, упоменати от Туск.

Това значи, че германецът Манфред Вебер - евродепутат, който беше водещ претендент на десноцентристите за ръководител на Европейска комисия - няма да получи поста, макар че Европейската национална партия получи най-вече места в Екологичен потенциал на евровота през май, отбелязва ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР