Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е говорил с британския

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е говорил с британския
Коментари Харесай

Туск: Чакам писмо от Джонсън

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е приказвал с английския министър председател Борис Джонсън по отношение на Брекзит и в този момент е в очакване на писмо с искане за ново отсрочване на Брекзит, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Чакам писмо ", написа Туск в Туитър, откакто Борис Джонсън изгуби сериозен избор за Брекзит в английския парламент по-рано през днешния ден.

" Току-що приказвах с английския министър председател по отношение на обстановката след вота в Камарата на общините ", добави Туск в Туитър.

Европейски представител съобщи, че в диалога Джонсън е удостоверил пред Туск, че писмото за пролонгация на датата за Брекзит ще бъде пратено през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Същевременно стана ясно, че Джонсън е написал писмо до английските депутати, в които им споделя, че ще съобщи на Европейски Съюз, че ново отсрочване на Брекзит не е решение и че блокът би трябвало да отхвърли английското парламентарно искане за пролонгация.

" Няма да договарям с Европейски Съюз за отсрочване ", споделя Джонсън в писмото до депутатите, оповестява Скай нюз. " Ще кажа на Европейски Съюз, това, което споделих и на английското общество през 88-те дни като министър председател: по-нататъшно отсрочване не е решение ", написа още Джонсън.

" Напълно е допустимо нашите другари в Европейски Съюз да отхвърлят парламентарното искане за по-нататъшно отлагане (или да не вземат решение бързо) ", добавя той /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР