Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък,

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък,
Коментари Харесай

Шефката на ЕП в Киев и Варшава

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък, с цел да изрази поддръжката на Европейския съюз към украинския народ, да осъди голословното съветско нахлуване и да изрази вярата си за бързото разрешаване на спора.

Председателят Р. Мецола посети Киев по покана на ръководителя на украинския парламент Върховна Рада Руслан Стефанчук.

„ Тук съм, с цел да ви кажа, че сме с вас, и в положителни времена и в сложни времена. Никога няма да ви изоставим “, съобщи ръководителят Р. Мецола в обръщението си към Върховната Рада.

По време на престоя си в Киев ръководителят Р. Мецола се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, с министър-председателя Денис Шмихал, с ръководителя на Върховната Рада Руслан Стефанчук, както и с представители на политическите групи.

Снимки и видеоматериали, в това число речта на ръководителя на Екологичен потенциал Р. Мецола пред Върховната Рада, както и изказването й за медиите дружно с ръководителя Стефанчук, са налични в Мултимедийния център на Европейския парламент:

Прессъобщение: Роберта Мецола поддържа украинския народ в Киев (EN)

Реч на Р. Мецола пред Върховната Рада: Смелост и вяра за народа на Украйна (EN)

Посещение в Полша

В събота, дружно с полския министър-председател Матеуш Моравецки, ръководителят на Екологичен потенциал Р. Мецола посети учебно заведение в град Отвоцк, наоколо до Варшава, в което са настанени украински фамилии, бягащи от войната.

Тя съобщи: „ Впечатлени сме от напъните, положени от Полша, нейните общности и жители. Вие предоставихте на хората в потребност безвредно и несъмнено пространство. Толкова е затрогващо да видя това — това е най-хубавото от Европа. “

„ Същевременно Полша носи най-голямата тежест на последствията от войната от страните отвън Украйна. Ето за какво се нуждаем от по-голяма поддръжка за Полша и други страни, които одобряват бежанци от войната в Украйна “, прикани тя.

Прессъобщение на Екологичен потенциал: Роберта Мецола: Повече поддръжка за страните, приемащи украински бежанци (EN)

Дебати по време на пленарната сесия на 4-7 април

По време на пленарната сесията идната седмица в Страсбург Европейският парламент ще организира серия от дебата и гласувания, свързани с ситуацията в Украйна, по-специално спор във вторник по отношение на отбраната на децата и младежите, които бягат от насилието, както и спор в сряда по отношение на резултатите от срещата на върха на Европейския съвет.

Допълнителна информация по отношение на тематиките и дебатите може да намерите в Информационния бюлетин за пленарната сесия – 4-7 април 2022 година

Допълнителни аудиовизуални материали по отношение на поддръжката на Екологичен потенциал за Украйна:

На 1 март 2022 г. президентът на Украйна Володимир Зеленски направи послание към Европейския парламент по време на изключително пленарно съвещание:

Прессъобщение на Екологичен потенциал: Руската офанзива против Украйна бележи нова епоха за Европа, считат евродепутатите

Видеозапис: Обръщение на В. Зеленски към Европейския парламент

В поддръжка на Върховната Рада Европейският парламент започва специфичен взаимен уеб страница, където се разгласяват вести, видеоматериали и подкастове, информация за законодателство и резолюции, за поддръжката на Европейски Съюз към Украйна.

Прессъобщение: Европейският парламент започва уеб страница в съдействие с украинския парламент (EN)

Връзка към интернет страницата: The EU stands with Ukraine
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР