Председателят на Европейския парламент подкрепя членството на България в Шенген

...
Председателят на Европейския парламент подкрепя членството на България в Шенген
Коментари Харесай

Антонио Таяни ще участва в София в интерпарламентарна среща за Западните Балкани

Председателят на Европейския парламент поддържа участието на България в Шенген и в еврозоната. Това заяви след среща с Антонио Таяни в Брюксел ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. През септември Таяни ще взе участие в София в интерпарламентарна среща за Западните Балкани, стана ясно още след диалога сред двамата. Репортаж от Брюксел на Десислава Апостолова и Борислава Инджиева.

През септември Антонио Таяни ще пристигна в София на интерпарламентарна среща за Западните Балкани. На нея ще се разиска напредъка на страните и щафетата ще бъде предадена на Австрия - идната - страна - ръководител. " Много се веселя на съдействието с българския парламент през тези шест месеца ", сподели ръководителят на Европарламента.
Антонио Таяни - ръководител на Екологичен потенциал: " Ако желаеме да понижим дистанцията сред европейските жители и европейските институции и националните институции, би трябвало да работим всички дружно в името на жителите. Това е наше обвързване и по тази причина би трябвало засилим съдействието в идващите месеци, преди европейските избори през 2019 година ".
На конференция в Европарламента Караянчева разяснява и бъдещия бюджет и многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз. Според нея задачата би трябвало да бъде да се понижат икономическите и обществените разлики сред страните членки. Начин за реализиране на това е запазването на кохезионната политика. Караянчева разяснява, че Гърция е подкрепила България по този въпрос.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: " Както и ръководителят Таяни сподели, би трябвало бюджетът да се разпределя съгласно политики, а не да се разпределя по метод, по който няма да въздейства добре на жителите на Европейски Съюз. Изключително положително усещане ми направиха посланията за националните парламенти, тук доста огромен акцент се поставя на националните парламенти и това е доста значимо, тъй като всички ние сме представители на обособени райони и всеки един район желае да получи европейската взаимност по допустимо най-хубавия метод ".
Според Таяни Европейски Съюз сега изживява стопански напредък, само че все пак пропастта сред богати и небогати райони пораства. Общоевропейски проблеми са младежката безработица и оправянето с миграцията. Цяло едно потомство се усеща обществено изолирано и е яростно, разяснява той и прикани парламентите да обменят опит и да бъдат в интерес на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР