Председателят на Европейския парламент изрази сериозни притеснения във връзка с

...
Председателят на Европейския парламент изрази сериозни притеснения във връзка с
Коментари Харесай

Исторически шок: Европейските политици са притеснени от резултатите на изборите в Германия

Председателят на Европейския парламент изрази съществени терзания по отношение на резултатите от парламентарните избори в Германия. В частност, Антонио Таяни е обезпокоен от равнището на поддръжка за извънредно дясната партия „ Алтернатива за Германия “, написа НТВ. „ Възходът на извънредно десните сили е отрицателен сигнал за Германия. Това е антигерманска, антисредиземноморска партия, която ни счита надали не за низши същества “, сподели Таяни.

Белгийският външен министър дефинира изборите в Германия като „ исторически потрес “. „ Възходът на извънредно десните в Народното събрание на Германия е исторически потрес. Безпрецедентно е в такава страна, като Германия, с нейната история, да се вижда завръщане на извънредно десните в Народното събрание “, сподели Дидие Рейндерс.

Белгийският министър е уверен, че завръщането на извънредно десните в Народното събрание е реакция на миграционната политика на Ангела Меркел и икономическата обстановка в Европейски Съюз.

Според резултатите от изборите алиансът ХДС/ХСС ще получи в новия парламент 246 кресла (спрямо 311 по-рано), СДПГ — 153 (193). „ Алтернатива за Германия “ ще има третата по величина група – 80 кресла. Фракцията на левите се усилва до 69 мандата, а фракцията на зелените до 67.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР