Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли заяви в сряда, че

...
Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Сасоли е готов да разпределя афганистански бежанци равномерно в държавите от ЕС

Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли съобщи в сряда, че Европейският съюз носи отговорността да поеме тези, които бягат от Афганистан , оповестява " Ройтерс ".

Европейски Съюз би трябвало да приема афганистански бежанци и не може да остави хората, които са работили за блока в Афганистан, да " се изправят пред възмездие ".

Той сподели, че бежанците, идващи от Афганистан, който в този момент е в ръцете на талибаните, би трябвало да бъдат разпределени отмерено сред страните членки на Европейски Съюз .

Откакто поеха контрола над Афганистан след отдръпването на ръководените от Съединени американски щати сили, на остарели врагове.
 Европейски Съюз подготвен на разговор с талибаните за попречване на мигрантска рецесия
Европейски Съюз подготвен на разговор с талибаните за попречване на мигрантска рецесия

Европейски Съюз може да предложи пари на съседи на Афганистан с цел да спре потока от мигранти

Но доста афганистанци са скептично настроени към тези обещания и хиляди обезверено желаят да напусна т, в това число огромен брой, които помагаха на ръководените от Съединени американски щати задгранични сили в продължение на две десетилетия.

" Трябва да защитим тези, които са работили и сътрудничили с нас, не можем да допуснем те да бъдат оставени на отмъщението ", сподели Сасоли, италианец, пред кореспонденти по време на посещаване в литовската столица Вилнюс.

" Ние носим отговорност . Мисля, че Европейската комисия може да позволи равномерното им разпределение сред страните-членки, за да се резервира паритет и това може да стане бързо . "

Повече от 2200 дипломати и други цивилни са евакуирани от Афганистан с военни полети, сподели западен чиновник по сигурността пред " Ройтерс " в сряда. Длъжностното лице не сподели какъв брой афганистанци са измежду напусналите.
 Очаква ли Европа бежанска рецесия от Афганистан?
Очаква ли Европа бежанска рецесия от Афганистан?

Има оферти страни, воювали в Афганистан, да стартират презаселване на бежанци при тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР