Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли каза днес, че вероятно

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли каза днес, че вероятно
Коментари Харесай

Давид Сасоли: Новата ЕК вероятно ще започне работа чак на 1 декември

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли сподели през днешния ден, че евентуално ще бъде невероятно новата Европейска комисия да поеме функционалностите си на 1 ноември и това ще се отсрочи за 1 декември, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Парламентът взе участие в транспарантен механизъм. Понастоящем трима нови комисари би трябвало да бъдат препоръчани от Румъния, Унгария и Франция и ще стартираме да изследваме техните кандидатури в Народното събрание ", изясни Сасоли на среща в северния италиански град Чернобио, представен от италианските осведомителни организации.

"Мисля, че може би няма да бъде допустимо да спазим датата 1 ноември, ще отложим за 1 декември ", добави Сасоли. Първоначално гласуването в Европейския парламент за одобряване в пакет на целия екип, формиран от германката Урсула фон дер Лайен, бе планувано на 23 октомври, на пленарна сесия в Страсбург.

Три имена обаче бяха отхвърлени от комисиите на Европарламента в процеса на процедурата по оценка: унгарецът Ласло Трочани (разширяване и съседство) и румънката Рована Плумб (транспорт) не минаха стадия на разглеждане на декларациите им за спор на ползи, а французойката Силви Гулар беше отхвърлена по етични аргументи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР