Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни подкрепя членството на България

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни подкрепя членството на България
Коментари Харесай

Председателят на Европейския парламент подкрепя членството на България в Шенген и в еврозоната

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поддържа участието на България в Шенген и в еврозоната. Това заяви в Брюксел ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след среща с европейския си сътрудник. През септември Таяни ще взе участие в София в интерпарламентарна среща за Западните Балкани, стана ясно още на срещата сред двамата.

Ето какво написа във Facebook Цвета Караянчева след срещата:

„ Европейският съюз ще завоюва от присъединението на оптимален брой държави-членки към еврото, заявих в Брюксел на Интерпарламентарната конференция за непоклатимост, икономическа съгласуваност и ръководство в Европейски Съюз. Заедно с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни открихме и бяхме съпредседатели на пленарната сесия на тематика „ Укрепване на устойчивостта и стабилизация на Икономическия и паричен съюз “.

Форумът е третото събитие от Календара на Парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и първо в Европейския парламент.

Това, което ни сплотява през днешния ден, са взаимните старания на парламентите на Европейски Съюз да допринесат към финансовата непоклатимост и устойчивия напредък на стопанската система на Съюза, означих на конференцията. Призовах към единение и единодушие и подчертах, че неслучайно страната ни е избрала за собствен лозунг на Председателството думите, изписани на постройката на българския парламент: „ Съединението прави силата “!

Един от целите на Европейския съюз като цяло, а също по този начин и главен за Българското председателство, е намаляването на икономическите и обществени разлики сред и в границите на страните членки, заявих още на форума.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни означи, че националните парламенти играят основна роля за доближаването на политиката на Европейски Съюз до жителите. Той прикани да намерим метод да укрепим доверието в Европейски Съюз и неговите институции “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР