Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който участва в румънския

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който участва в румънския
Коментари Харесай

Председателят на ЕП отново подкрепи Кьовеши за главен прокурор на ЕС

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който взе участие в румънския град Сибиу в неофициална среща на върха на водачите на Европейски Съюз, още веднъж изрази поддръжка за кандидатурата на някогашната ръководителка на румънската антикорупционна организация Лаура Кодруца Кьовеши за поста основен европейски прокурор, съобщи Медиафакс.

Таяни сподели, че Кьовеши е изборът на Европейския парламент за този пост и че това решение е неотменимо и ще остане годно и за идващия мандат на европейския законодателен орган.

" Съществува административна последователност, Европейският парламент към този момент взе това решение. Това решение не предстои на анулация ", уточни ръководителят на Екологичен потенциал.

За началник на Европейската основна прокуратура се състезаваха трима претенденти - от Франция, Германия и Румъния. След чуване в две парламентарни комисии Екологичен потенциал избра Кьовеши за тази служба, до момента в който Съветът на Европейски Съюз избра френския прокурор Жан-Франсоа Бонер. След редица кръгове на договаряния сред Европейски парламент и Съвета на Европейски Съюз към момента двата екипа не са стигнали до консенсус, припомня Медиафакс.
if (viewWidth <= 736) { document.write( "


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР