Председателят на Европейската централна банка Марио Драги е сред тринадесетте

...
Председателят на Европейската централна банка Марио Драги е сред тринадесетте
Коментари Харесай

И Драги е член на клуба на стохилядниците

Председателят на Европейската централна банка Марио Драги е измежду тринадесетте члена на банковия директорски съвет, показали в годишните си заявления, че имат най-малко 100 хиляди евро, вкарани в депозити при кредитори, подлежащи на контрол от институцията във Франкфурт. Това е посочено в документи, оповестени на уеб страницата на ЕЦБ при започване на седмицата. Те се изискват според модифицирания кодекс за етично държание на управителните лица на институцията и на практиката за правомерност и бистрота на Евросистемата.

Депозитната наличност е единственото финансово "признание " на Драги, който не е оповестил дялове в компании или в капиталови сдружения. Най-обстоен е докладът на новия ръководител на Белгийската централна банка Пиер Вунш с присъединяване в 13 фонда и капиталови схеми, както и с акции в няколко започващи компании.

От петимата сътрудници на Драги от изпълнителния ръб на ЕЦБ, Беноа Кьоре, Ив Мерш и Петер Прат са заявили депозити от най-малко 100 хиляди евро. Освен тях основният икономист на институцията Прат е вложил в бумаги на централната банка на родната си Белгия. Мерш е вложил пари в три люксембургски фонда, които вложил най-вече в акции.

Членът на изпълнителния ръб Сабина Лаутеншлегер е получила близо 10 хиляди евро след приспадането на налозите и даренията за присъединяване си в бордовете на доверителните фондове на Алфред Круп декор Болен и на фондация Халбах. Вложения в скъпи бумаги има и сътрудника й Луис де Гиндос - заместител ръководител на ЕЦБ.

Всичките шефове на централните банки на най-мощните стопански системи на еврозоната са заявили по нещо едро, демонстрират формалните документи.

Шефът на Бундесбанк - Йенс Вайдман, не е отметнал квадратчето за депозит от 100 хиляди евро, само че пък е оповестил присъединяване в два търгувани на борсата фонда. Те са от поделението за ръководство на активи на "Дойче банк ", като единият следи немския показател DAX, а другият - международния показател MSCI World.

Ръководителят на Италианската централна банка - Игнасио Виско, и сътрудника му от "Банк дьо Франс " - Вилерой де Гало, са попълнили "стохилядната депозитна кутийка ", като французинът има и акции във фамилната компания Villeroy & Boch, която създава порцелан.

Сред вложенията на Марио Вела, който управлява Централната банка на Малта, попадат регистрирани в Люксембург фондове, ръководени от "Ю Би Ес груп ".

Председателят на Финландската централна банка Оли Рен е притежател на Verkisto - компания за изследвания и връзки без борсова регистрация с финансова база от 8500 евро, която "не е дейна ".

Ръководителят на Холандската централна банка Клаас Кнот е заявил инвестиция във фонд на "АБН АМРО ".

Бившият началник на Централната банка на Кипър - Кристала Георгиади има инвестиции в два транша на хеджингов декор от Атина, а приемникът й Константинос Херодоту е влага в 13 фонда, в това число пасивни и дейни мениджъри.

Единадесет члена на надзорния съвет на ЕЦБ, които ревизират европейските банки, имат депозити от по 100 хиляди евро и повече в един единствен заемодател. Те са оповестили и необятна гама инвестиции в скъпи бумаги, фондове и дългови принадлежности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР