Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

ЕК настоява Полша и Унгария да не спират бюджета на ЕС, а да се обърнат към Европейския съд

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е настоя през днешния ден Полша и Унгария да не постановат несъгласие на бюджета на Европейски Съюз до 2027 година, а да се извърнат към Европейския съд, в случай че имат забележки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приемането на бюджета е блокирано от двете страни, председателството на Съвета на Европейски Съюз търси излаз, съобщи тя във видеоконференция с комисиите по европейските въпроси към парламентите на страните от Общността. За нас обвързването на бюджетните разноски със положението на законността (срещу което възразяват Варшава и Будапеща) е належащо и е мъчно да си представим някой да е срещу, добави Фон дер Лайен. Тя прикани правните разногласия да се вземат решение от Съда на Европейски Съюз и да не водят до прекъсване на изплащането на бюджетни средства за потърпевшите от икономическото влияние на пандемията.

Европа е тежко ударена от втората епидемиологична вълна, наложени бяха ограничавания, с цел да се избави живот и макар вредите за сдруженията. Несигурността остава, само че през днешния ден знаем, че излаз има и разполагаме със средства за битка с рецесията, добави ръководителят на Европейска комисия.

По нейните думи до момента комисията е сключила предварителни контракти за доставка на два милиарда дози ваксина от шестима производители. Ако всичко върви добре, първите европейци може да се имунизират преди края на годината и това би било голяма стъпка към възвръщането на естествения живот, би трябвало да бъдем дисциплинирани във имунизацията, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР