Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Първата COVID ваксинация в Европа е възможна още през декември

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи във вторник, че Европейски Съюз към този момент е обезпечил към два милиарда дози ваксини против ковид и че първите жители от блока ще могат да бъдат имунизирани преди края на декември.

По-рано денем обаче " Файненшъл таймс " цитира свои източници, съгласно които Европейският съюз евентуално няма да стартира да популяризира ваксини против ковид преди началото на идната година. Според осведомени с претендента за ваксина, създаден от фирмите Pfizer Inc. и BioNTech SE, се чака да се получи мнение от Европейската организация по медикаментите (EMA) едвам на 29-и декември.

Обсъждането на претендента за ваксина на Moderna би трябвало да се състои на 12-ти януари, откакто компанията подаде молба за незабавно утвърждение в понеделник. Ваксината, създадена от AstraZeneca plc и Оксфордския университет, няма да бъде обсъждана преди идващия месец, съгласно източниците на " Файненшъл таймс ".

Междувременно Европейската организация по медикаментите (EMA) удостовери информацията на " Файнешъл таймс ", че ще приключи процеса на оценка на коронавирусната ваксина на компанията Moderna до 12 януари, " в случай че предоставените данни са задоволително постоянни, с цел да се направи умозаключение по отношение на качеството, сигурността и успеваемостта на имунизацията ".

Прегледът на имунизацията ще бъде осъществен " в интензивен период ", се споделя още в изказването на организацията.

" Такъв къс период е вероятен единствено тъй като EMA към този момент е прегледала някои данни за имунизацията по време на реализирания непрестанен обзор. По време на тази фаза EMA е оценила данните от лабораторни изследвания и също по този начин е почнала да прави оценка данните за имуногенността и сигурността от ранното изследване на Moderna ", декларират от Европейската организация по медикаментите.

Фон дер Лайен също по този начин означи значимостта на тласъците, ориентирани към битка с икономическата рецесия, породена от пандемията, за по-нататъшна рационализация на съюза. " Искаме вложения и промени. Това ще бъде значим миг за нашата многостранна система, учредена на правила ", уточни шефът на Европейска комисия.

Фон дер Лайен разяснява и тематиката за наложеното от Унгария и Полша несъгласие върху бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021–2027 година, като акцентира, че " в случай че някой има правни подозрения, ще може да се обърне към Съда на Европейските общности ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР