Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен похвали България

 Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в изявление за БНР, че пандемията с ковид към момента е в сериозен миг, макар положителните вести, които се чуват през последните дни.

Тя даде за образец доброволческата активност на един български стартъп и бургаската опера, почнали да шият маски, които по-късно подаряват:

" Има и други вълнуващи образци за готовност в България - чух за стартъп за бебешки облекла и спални чували, който е бил измежду първите, почнали да създават маски и който е почнал да ги раздава на служители на реда и на болничен личен състав. Също и че чиновници в бургаската опера употребяват личен материал, с цел да шият маски, които след това подаряват. Разбира се, в никакъв случай няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко това са знаци, че обстановката в действителност е тежка, само че солидарността към момента е в сърцето на Европейския съюз ".

Председателят на Еврокомисията сподели още, че с цел да се реализира концепцията за проекта " Маршал " е нужна доста мощна финансова рамка за идващите години:

" Всички сме съгласни, че ни е належащо голямо финансиране в нашите стопански системи, тъй че те да могат да създадат отскок, което ще е и най-хубавата инвестиция в нашето бъдеще. Смятам, че в случай че имаме поддръжката на мощна финансова рамка за идващите 7 години, ние на равнище Комисия ще можем да активизираме средства, които след това солидно да влагаме в стопанските системи, които пък толкоз ще се нуждаят от този рестарт. Според мен, изначално концепцията за проект " Маршал " е вярна, тъй като тя споделя: " Всички страни дружно ".

Ден по-рано Фон дер Лайен още веднъж прикани си за солидна инвестиция в бюджета на Европейски Съюз в миг, в който блокът би трябвало да се оправи с икономическите последствия от епидемията. В публикация във в. " Велт ам Зонтаг " тя съобщи: " Нуждаем се от План " Маршал " за Европа ".

 Дни преди този момент Фон дер Лайен предложи коренно преосмисляне на европейския бюджет за интервала 2021 - 2027 година, тъй че той да бъде приспособен към рецесията и да се стигне до огромен проект за икономическо възобновяване като този на Съединени американски щати за Европа след Втората международна война.

" Бюджетът на Европейски Съюз е одобряван във всички страни като инструмент за солидарна отплата и би трябвало да бъде приспособен в сходство с рецесията. Много милиарди, които би трябвало да бъда вложени през днешния ден, с цел да се избегне по-голяма злополука, ще свържат поколенията ", акцентира я.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР