Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Брюксел вади €100 млрд. да компенсира намалените заплати в ЕС


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в четвъртък, че блокът ще даде до 100 милиарда евро на страните, които са най-засегнати от продължаващата пандемия на Covid-19, с цел да компенсират понижението на работните заплати, съобщи БНР.

" Компаниите заплащат заплати на чиновниците си, даже в случай че сега те не печелят пари. Сега Европа им идва в поддръжка. Ако фирмите останат без работа заради краткотраен външен потрес като ковид, те не би трябвало да уволняват чиновниците си ", уточни Фон дер Лайен пред Ройтерс, като добави, че Италия ще бъде първата страна, която ще получи помощ.

В сряда ръководителят на ЕК предложи използването на нова скица за понижено работно време в рамките на Европейския съюз, ориентирана към подкрепяне на борбата на страните против пандемията на ковид и ограничение на съкращенията на личен състав.

Урсула фон дер Лайен сподели, че фирмите не трябва да уволняват служащите си заради краткотрайния потрес, породен от ковид, като посредством новата скица SURE ще би трябвало да се предлага държавна помощ за заплати.

" Схемата SURE има за цел да помогне на Италия, Испания и всички други страни, които са мощно наранени. И това ще стане с помощта на солидарността на други страни членки ", уточни тя и добави, че схемата ще бъде обезпечена от всички страни от Европейски Съюз, макар че не уточни по какъв начин самата скица ще бъде финансирана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР