Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви при

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви при
Коментари Харесай

Когато се развихри буря, в Европа много отказаха да споделят чадъра си

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи при откриването на пленарната сесия на Европейския парламент, че Европа е посочила съществено разцепление при започване на рецесията с ковид.

„ Когато в действителност имаше потребност Европа да е тук, с цел да си оказваме помощ взаимно, в началото прекалено много хора гледаха единствено себе си.

Когато Европа се нуждаеше обезверено от обединен дух, прекалено много народи дадоха отговор от вида "само за мен ".

Когато Европа трябваше да потвърди, че не е единна единствено когато грее слънце, а и когато се развихри стихия, прекалено много отхвърлиха да споделят чадъра си.

И не беше належащо да мине доста време, с цел да усетят някои от тях следствията от некоординираните си дейности “.

Фон дер Лайен добави, че координираните дейности на Комисията към този момент дават резултат и общият пазар действа по-добре:

"Хората от Европа гледат какво следва и чакат от нас да спасим живота на колкото е допустимо повече хора. И те ще запомнят кой е бил зад тях и кой не, кой е работил и кой не ", акцентира тя.

В Европа има признаци за закъснение на разпространяването на новия ковид, макар че обстановката остава сериозна, сподели през днешния ден шефът на европейския клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, представен от Франс прес.

"Въпреки че обстановката продължава да е много тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци ", съобщи Клуге на конференция, предавана онлайн от Копенхаген.

В Италия, която е европейската страна с най-вече инфектирани с ковид, се следи леко понижаване на новите случаи на заразяване, макар че още е прекомерно рано да се каже, че пандемията там е достигнала своя разцвет, посочи той.

СЗО Европа, която дава отговор за територия от Атлантическия до Тихия океан и в която членуват 53 страни, толкоз разнообразни, като да вземем за пример Русия и Андора, към този момент записва 220 000 случая на заразяване с ковид и 11 987 умряли.

Близо 60 % от инфектираните и 70 % от умрелите от ковид по света са в Европа, означи Клуге.

В същото време ръководителят на СЗО Европа уточни, че невижданите ограничения за ограничение на разпространяването на ковид са спечелили време за страните на континента и са понижили натиска върху здравните им системи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР