Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, чеот

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, чеот
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Течовете от `Северен поток` са акт на саботаж - Свят

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, чеот газопровода " Северен поток " в Балтийско море е " акт на бойкот ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В " Туитър " тя написа, че умишленото разрушение на европейска енергийна инфраструктура е недопустимо:

" Изключително значимо е да се проверяват случаите и да се стигне до същината на събитията и аргументите за тях. Всяко спиране на дейната европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще получи допустимо най-строг отговор ", съобщи Фон дер Лайен.

По-рано министър председателите на Дания и Швеция Мете Фредриксен и Магдалена Андершон споделиха, че приключванията са провокирани съзнателно.

От компанията оператор на Северен поток 1 осведомиха, че ще задействат всички нужни запаси, само че предизвестиха, че за момента не е допустимо да се каже по кое време тъкмо газопроводът ще бъде възобновен.

Още преди седмици Централно разузнавателно управление на САЩ е предизвестило Германия за вероятни офанзиви против газопроводите в Балтийско море, оповестява немското списание " Шпигел " във връзка газовите течове на " Северен поток " 1 и " Северен поток " 2.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР