Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

ЕС повиши риска от коронавируса до „висок“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз е взел решение да усили риска, който съставлява коронавирусът, от " сдържан " до " висок ".

" Европейски център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) разгласи през днешния ден, че равнището на риск се е повишило от умерено до високо за жителите на Европейския съюз. С други думи, вирусът продължава да се популяризира ", уточни тя на конференция в Брюксел. Фон дер Лайен също по този начин разгласи, че Европейски Съюз основава Екип за реагиране на ковид, който ще се концентрира върху битката с вируса.

Екипът ще се състои от еврокомисаря по ръководство на рецесии Янез Ленарчич, от Стела Кириакиду - еврокомисар по опазването на здравето и сигурността на храните, от европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, Адина Валеан - еврокомисар по превоза, която ще дава отговор за подвижността и от еврокомисаря по стопанска система Паоло Джентилони, който ще дава отговор за макроикономическите аспекти на вирусната зараза, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР