Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе
Коментари Харесай

Стратегическа реч пред Европарламента

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред Европейския парламент в Страсбург годишната си тирада за положението на Съюза.

По всяка възможност Фон дер Лайен ще уточни какво ще предприеме Комисията за решение на най-сериозните провокации, пред които е изправен Съюзът. Сред тях са битката с Covid-19, възобновяване от пандемията, ограниченията против изменението на климата, в това число зеления и цифровия преход, сигурността и миграцията.

Още в края на юли ръководителят на комисията заяви, че е реализирана задачата 70 на 100 от възрастното население на Съюза да бъде ваксинирано против ковид до края на лятото, само че предизвести, че провокациите остават с новите разновидности. Остава и паниката след събитията в Афганистан, защото Европа се притеснява от нова мигрантска вълна.

Всяка година през септември ръководителят на Еврокомисията произнася пред Европарламента тирада, в която се прави равносметка на достиженията през миналата година и се показват цели за идната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР