Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се допитва

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се допитва
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен разчита на частна фирма за образа си в социалните мрежи

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се допитва до частна компания, с цел да поддържа облика си в обществените мрежи, удостовери през днешния ден представител на институцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди да бъде назначена на днешния си пост, Фон дер Лайен наела немска компания за връзки, оповестява вестник " Билд ", представен от европейски издания. Говорителят през днешния ден посочи, че договорът към момента е в действие.

Фон дер Лайен бе препоръчана от Европейския съвет на 2 юли за началник на Европейска комисия след договаряния, в които бе отхвърлено желанието постът да бъде възложен на водилия предизборна акция ръководител на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер. На 16 юли тя бе одобрена от Европейския парламент с нежно болшинство.

Говорителят й през днешния ден съобщи, че частната компания не взе участие в съставянето на известията, популяризирани от името на Фон дер Лайен в обществените мрежи. Фирмата единствено оценявала отражението от известията и давала препоръки какво да се промени. Политическото наличие на известията се дефинира, утвърждава и популяризира от ръководителя и информационния й екип в Европейска комисия, без външна интервенция, добави представителят. Това не ни наподобява като огромен проблем, добави той.

По неговите думи договорът с компанията е подписан в частно качество, както всеки има право да потърси персонален треньор или консултант. Договорът се заплаща с персонални средства на Фон дер Лайен, посочи представителят. Той добави, че на 4-6 седмици компанията изготвя отчети до поръчителя. Говорителят добави, че в началото компанията е направила профилите на Фон дер Лайен в обществените мрежи.

Европейски издания прибавят, че въпросното сдружение Story Machine има неприятна популярност в Германия, където лобирало за бърза анулация на рестриктивните мерки, свързани с епидемията от Ковид-19. Един от най-запомнящите се туитове на Фон дер Лайен от началото на епидемията бе видео, в което тя си тананика Одата на насладата и си мие ръцете като напътствие по какъв начин европейците да се предпазят от заболяване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР