Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои
Коментари Харесай

ЕК: Русия ще изгуби достъпа си до финансовите пазари и технологични стоки, ако нападне Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри някои детайлности от глобите, пред които ще бъде изправена Москва, ако нахлуе в Украйна, като съобщи, че Русия ще бъде отрязана от интернационалните финансови пазари и лишена от достъп до съществени експортни артикули, заяви Ройтерс.

Досега западните водачи отказваха да дадат елементи за отговора, който се договориха да дадат, в случай че Русия нападна, като само изключиха опцията за военна реакция и дадоха обещание невиждани по мащаба си стопански наказания.

" По принцип Русия ще бъде отрязана от интернационалните финансови пазари " , сподели Фон дер Лайен пред немската социална телевизия А Ер Де. Санкции ще бъдат наложени върху " всички артикули, които ние произвеждаме и от които Русия незабавно се нуждае, с цел да модернизира и диверсифицира стопанската система си, в които ние преобладаваме световно и нямат заместители ", съобщи тя.

Председателят на Еврокомисията сподели, че наказания няма да бъдат налагани преди възможна инвазия , като по този начин отхвърли апела, насочен в събота от украинския президент Володимир Зеленски за незабавни наказания.

" Ориентирането към наказания ще има толкоз големи последици, че ние знаем, че би трябвало постоянно да дадем късмет на Русия да се върне към дипломацията и масата на договарянията. Този прозорец още е отворен ", сподели Фон дер Лайен.

Тя разяснява, че зависимостта на Русия от износа на фосилни горива е нейната уязвимост. " Те съставляват две трети от нейния експорт, а половината от бюджета на Русия идва от тях ", сподели Фон дер Лайен. Тя акцентира, че Русия има потребност да се модернизира и " тъкмо това към този момент няма да е допустимо ", в случай че бъдат наложени нови наказания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР