Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова мерките,

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова мерките,
Коментари Харесай

ЕК: Мерките срещу епидемията да не нарушават основните принципи и ценности

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани ограниченията, предприемани от страните в Европейски Съюз поради епидемията от Ковид-19, да дават отговор на главните правила и полезности на Европейски Съюз. Изявлението на Фон дер Лайен, представено от Българска телеграфна агенция във вторник, е явно провокирано най-много от подхванатите законодателни промени в Унгария, с които на премиера Виктор Орбан бе разрешено да ръководи с укази за неопределен срок.

Европейски Съюз се основава на полезностите на свободата, демокрацията, върховенството на закона и зачитането на правата на индивида, които би трябвало да пазиме, даже през днешния ден, показва ръководителят на комисията.

Демокрацията не може да работи без свободни и самостоятелни медии. Спазването на свободата на изложение и правната сигурност са от значително значение в тези несигурни времена. Сега е по-важно отвсякога публицистите да могат да правят своята работа свободно и тъкмо, с цел да се опълчват на дезинформацията и с цел да могат нашите жители да имат достъп до значима информация, прибавя Фон дер Лайен.

Всички тези ограничения би трябвало да бъдат лимитирани до нужното и строго съразмерни, да не не престават безпределно, приканва тя. Фон дер Лайен оповестява, че Европейска комисия ще следи ограниченията във всички страни от Европейски Съюз.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР