Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че
Коментари Харесай

ЕС трябва да се подготви за най-лошото с доставките на руски газ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европа би трябвало да се приготви за " най-лошата обстановка " във връзка с доставките на съветски газ , оповестява " Радио свободна Европа ".

" Тъй като Русия към този момент е спряла напълно или отчасти доставките на газ за 12 страни-членки на Европейски Съюз, всички би трябвало да се подготвим за най-лошата обстановка ", сподели фон дер Лайен пред " Ел Мундо ".
 В Германия спорят за атомните централи
В Германия спорят за атомните централи

Управляващите наподобява избират въглищата пред атома

Русия спря доставките на газ за няколко страни от Европейски Съюз поради техния отвод да заплащат за доставка в рубли , искане, което европейските страни споделиха, че е обвързвано с опитите на Кремъл да облекчи въздействието на западните наказания върху Русия поради нейната пълномащабна инвазия в Украйна.

Русия също по този начин понижи доставките на газ за Германия през газопровода " Северен поток 1 " поради проблем с поддръжката, за който Германия сподели, че е създаден от Русия като възмездие за западните наказания.

Нарастващите опасения по отношение на намаляването на доставките на газ от Русия накараха блока предходната седмица да контракти ексклузивен проект за ограничение на потреблението на газ и посрещане на потребностите от доставки през зимата.
 Гърция се готви за мрак и режим на тока
Гърция се готви за мрак и режим на тока

Първоначално ограниченията ще са доброволни

Фон дер Лайен назова това " решителна и невиждана стъпка ", подхваната единствено за една седмица, с цел да се опълчи на опасността на съветския президент Владимир Путин за цялостно прекъсване на доставките на газ.

Испания в началото се опълчи на изключителния проект, само че го утвърди, откакто обезпечи отстъпки .

Фон дер Лайен, която отговори на въпроси на " Ел Мундо ", приветства решението на испанското държавно управление, като сподели: " Отново става дума за европейска взаимност ".
 Песков: Русия не може да направи доста за ремонта на
Песков: Русия не може да направи доста за ремонта на " Северен поток 1 "

Москва не можела да компенсира загубата на пазари с експорт за Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР