Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представя оценката

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представя оценката
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Планът за възстановяване на България е изключителен, ЕК му дава зелена светлина

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показва оценката на Европейска комисия за българския План за възобновяване и резистентност.

„ Благодаря за топлото посрещане! С неспокойствие чакам нашето посещаване в Софийския университет. Знам, че това е мястото, където са върховите достижения на България. Ние говорихме за това, че би трябвало да съвместим върховите достижения в науката с бизнес бранша за създаване на артикули. Знам, че има изключителни проекти”, изясни Фон дер Лайен, представена от Нова телевизия.

„ Днес Европейската комисия дава зелена светлина на Плана на България. Това е извънреден проект, съвсем 60% от него поддържа зеления преход - това е значимо и добре пристигнало. Имаме потребност България да е с нас по пътя към климатична индиферентност в ЕС”, добави ръководителят на Европейска комисия.
" Този проект е работещ, новаторски и в действителност ще обезпечи модернизацията на България " - сподели Петков, представен от Българска национална телевизия

Планът беше предаден на 15 октомври 2021 година В рамките на оценката Европейска комисия акцентира нуждата от промени в области като енергетика, господство на закона и превоз, с цел да бъде реализирано сходство с европейските условия.

Актуализираният проект на кабинета „ Петков” включва 57 вложения и 47 промени в 12 разнообразни сфери, които би трябвало да бъдат осъществени до 2026 година За задачата България ще получи над 12 милиарда лв. европейско финансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР