Председателят на Европейската Комисия Урсула фон дер Лайен предложи да

...
Председателят на Европейската Комисия Урсула фон дер Лайен предложи да
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага да се ограничат пътуванията до ЕС за 30 дни

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предложи да бъдат лимитирани " несъществените " пътувания до страните членки на Европейския съюз за 30 дни в свое изказване в Twitter.

" Европейският съюз и други елементи на света са изправени пред здравна рецесия, поради ковид. Системата на опазването на здравето е под огромен натистк. В тази връзка страните членки са подхванали редица ограничения за ограничение на разпространяването на ковид COVID-19. Те са ефикасни единствено, когато са координирани ", изясни тя.

По думите ѝ би трябвало да се следват две посоки. " От една страна би трябвало да се защищават хората и здравето им, само че в това време би трябвало да сме сигурни, че поддържаме търговията и свободното напредване на артикули. Важно е да поддържаме бранша на подвижността, с цел да подсигуряваме съществуването на стопанска система ".

" Предлагаме обособяването на " зелени ленти ", които да дават преимущество на значими средства за превоз, които доставят медицински произведения, храни и артикули от първа нужда ", изясни тя. 

Освен това ще се разреши на бизнеса достъп до ликвидност за идващите месеци.

Във връзка със здравето на хората, тя съобщи, че колкото по-малко се пътува, толкоз по-лесно е да овладеем разпространяването на вируса.

" В тази връзка предложих на страните от G7 краткотрайно ограничаване на " незначителните " полети до Европейски Съюз за първичен интервал от 30 дни, който може да бъде продължен след това. Изключения ще бъдат дългогодишни членове на Европейски Съюз, фамилии на хора от Европейски Съюз, дипломати, лекари, учени, хора, пренасящи артикули ".

И още веднъж съобщи, че е значимо да се поддържа свободното напредване на артикули и съществуването на търговия.

 

The @EU_Commission presents guidelines on border measures & proposes:

1⃣Green lanes/fast lanes giving priority to essential transport to keep the mobility sector going & ensure economic continuity

2⃣Temporary restriction on non-essential travel to the EU (30 days) pic.twitter.com/9bda9MntF0

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 16, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР